Op 16 juni 2017 zijn 2 Socialsofa’s, waarvan 1 met bijbehorend tafelobject, en 1 verhalenbank geplaatst in Muntendam en Noordbroek. De geschiedenis van Noordbroek, het mooie buitengebied en de vroegere geschiedenis van Muntendam zijn terug te vinden in het glasmozaïek op de verschillende banken.

Henk Pol van de Historische Kring Menterwolde heeft aan de leerlingen van groep 7 van de Amerikaschool een gastles gegeven waarin de geschiedenis van Noordbroek breed voor het voetlicht gebracht is. De gewelven van de kerk zijn in de bank terug te zien. Ook zijn de tekeningen in de bank verwerkt die de leerlingen zelf gemaakt hebben. De bank heeft een fries van rozen en op de achterkant wordt een plattegrond van begin 20ste eeuw verbeeldt van Noordbroek en omgeving. Deze is in mozaïek gelegd met daarin foto's van een aantal markante panden in Noordbroek. Deze verhalenbank is de laatste die geplaatst is uit een serie van ‘16 Groninger Verhalenbanken’ en heeft een prominente plek gekregen voor het MFC ‘De Noordsuythoeve’ in Noordbroek.

Meer recente geschiedenis zien we terug in de bank die geplaatst is op het plein voor het gemeentehuis in Muntendam. Deze bank verwijst naar het mooie buitengebied van Muntendam, met o.a. een prachtig spel van felrode klaprozen verbeeld op de bank. In eenzelfde stijl is hierbij een tafelmozaïekobject geplaatst.

De bank die geplaatst is op het Dr. Maarsinghplein in Muntendam laat een aantal onderwerpen uit de vroegere geschiedenis van Muntendam de revue passeren. Op de achterkant zien we een straatbeeld met daarin als middelpunt het bekende ‘Groene Kruis gebouw’.

Met dank aan:
Gemeente Menterwolde en Leader [Noordbroek]
Stichting Groene Kruis [Muntendam-Dr. Maarsinghplein]
Stichting MenterAroute en de DorpsAdviesRaad [Muntendam-Kerkstraat]

 nieuws muntendam 00

nieuws muntendam 02

nieuws muntendam 04

nieuws muntendam kerkweg 01

nieuws muntendam kerkweg 02

 

nieuws muntendam kerkweg 05

nieuws muntendam kerkweg 04

noordbroek 04

noordbroek 02