Op vrijdag 22 april organiseert Bureau Het Wilde Oosten samen met het Wijkplatform Parkwijk-Kloostervallei een Open Dag in de werkplaats in Winschoten. Deze is gevestigd in de voormalige
SBO Delta aan de Bovenburen 76. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

In de afgelopen jaren zijn er veel kleurrijke mozaïekbanken in het straatbeeld verschenen. Sinds 2011 zijn in totaal 27 Verhalenbankenbanken in Oldambt en de andere Oost Groninger gemeenten geplaatst. Aan de laatste bank voor dit omvangrijke project wordt gewerkt en vier banken staan klaar voor transport. Daarnaast zijn er vier banken voor Kiek over Diek te bekijken, deze serie wordt deels in Wehe den Hoorn en deels in Winschoten gerealiseerd.
U krijgt de kans om deze 8 allemaal op één plek te bewonderen voordat de banken naar de verschillende locaties in de provincie Groningen gaan. Ook kunt u vrijwilligers aan het werk zien en een fiets- en autoroute bekijken die langs de banken voert. Deze is eenvoudig te downloaden op uw mobiele telefoon of navigator. Het wijkplatform Parkwijk/Kloostervallei is aanwezig met een informatiestand. De catering wordt verzorgd door leerlingen van het Ubbo Emmius College die de horeca opleiding willen gaan volgen.
Ricky van den Aker, wethouder van de gemeente Oldambt zal om 14.00 uur de dag een feestelijk tintje geven.
Gedurende de dag is een muziekprogramma: van 11.00 -13.00 uur kunt u luisteren naar Stef Arends op accordeon, van 13.00 - 15.00 uur speelt Auke Eringa klezmer en Franse muziek op de trekzak en van 15.30 - 16.00 uur treedt singer/songwriter Kira Dekker op. Kinderen kunnen proberen of ze mega bellen kunnen blazen.
Iedereen is deze dag van harte welkom om te zien hoe de Groninger geschiedenis op fantasievolle wijze wordt verbeeld!