Op donderdagmiddag 6 november aanstaande brengen bestuurders en ambtenaren van de gemeente Menterwolde een bezoek aan de Socialsofawerkplaats in Winschoten. Zij komen voor deze gelegenheid het team van vrijwilligers versterken en dragen een steentje bij aan de uitvoering van het mozaïekwerk voor de Oost-Groninger Verhalenbanken.

Op de werkplaats staan momenteel banken voor verschillende gemeenten opgesteld. Hieronder zijn ook de twee sofa's voor het centrum van Zuidbroek. Voor de ontwerpen van deze betonnen banken hebben leerlingen van de huidige groep 8, van C.B.S. De Wegwijzer begin dit jaar tekeningen gemaakt. Vrijwilligers van het Noord Nederlands Tram en Trein Museum verzorgden toen voor de leerlingen een speciale rondleiding door het museum in aanbouw.

Een week eerder, op 30 oktober, komen zij vanuit Zuidbroek met de trein naar Winschoten om het resultaat te bekijken en om hand en spandiensten aan hun banken te verrichten. De banken voor Zuidbroek zullen in het vroege voorjaar van 2015 geplaatst gaan worden.nieuws Menterwolde 02