Haven

  • Zoutkamp-02.jpg
  • Zoutkamp-03.jpg
  • Zoutkamp-04.jpg
  • Zoutkamp-05.jpg

Over deze bank

'Pronkjewail in golden raand'
Deze zin uit het Gronings volkslied is helemaal van toepassing op de serie Waddenbanken voor Kiek over Diek. De 10 banken zijn ingelegd met een patroon van deels spiegelende tegeltjes, deze tegeltjes zijn speciaal voor dit project gemaakt. Op elk van de banken hebben ze een andere kleur en samenstelling. Samen met de afgebeelde vogels verwijzen ze naar het Waddengebied met haar getijden en steeds wisselende licht en luchtspiegelingen.
De achterkant van de banken 'vertelt' iets over het specifieke gebied waar de bank komt te staan. Vanuit de bewonersverenigingen zijn hiervoor onderwerpen, wensen en tekeningen aangeleverd.
Bureau Het Wilde Oosten is verantwoordelijk voor projectuitvoering en ontwerp. Vele vrijwilligers hebben vanuit de werkplaatsen in Winschoten en Wehe- den Hoorn enthousiast meegeholpen bij het aanbrengen van de glasmozaïeken.

De bank voor Zoutkamp heeft een fries van schaal- en schelpdieren. Op de achterkant zien we behalve de viskotter ZK18 en de kleurige gebouwen van de binnenhaven, in miniatuur, zelfs de garnalenkoningin.